Tiitu tuli taloon! Työlinjainen pieni paimenkoiranalku Eyespy Lemon, tutummin "Tiitu" hankittiin näin ikävänkuuloisesti ilmaistuna, mutta kuitenkin sekä koiran että meidän omistajien mielestä mukavasti työvälineeksi lampaiden käsittelyyn. Tiitu on paimentavista vanhemmista/linjoista ja hänestä itsestäänkin tulee toivottavasti meille apuri.

Tiitu on aivan mahtava pentu, en ole koskaan saanut kunniaa omistaa mitään vastaavaa. Tiitulla on nyt ikää 9 viikkoa, se on siis meillä ollut viikon verran, ja se jo nyt osaa tehdä tarpeensa pääsääntöisesti ulos (toki vahinkoja sattuu vielä pitkään..), tietää ja osaa käskyt "ei", "tänne", "jää" ja "maahan" ja se tarjoaa niitä myös itse ilman namipalkkaakin. Tiitu tykkää koirakavereistaan, ei hätistele kanoja tai kaneja, jopa kissoihin se tottui kuin olisi aina ollut. Tulleessaan se ensimmäisenä juoksi talon läpi ja rauhoittui samantien järsimään puruluuta. Ei ikävöintiä, ei mitään.

Tiitu saa nyt talven ajan kasvaa, ja keväällä aloitetaan paimennusharjoitukset tosimielellä. Kunhan itse opin kouluttamaan paimenkoiraa, osaan paremmin treenailla myös corgien kanssa.

Tässä Tiitusta muutama kuva:

 

Tinjan ja Titon viralliset lonkka-ja selkälausunnot saapuivat. Tinja lonkat C/C, Tito C/D. Tinjalla vähäistä kalkkeumaa kahdessa nikamavälissä, Titolla epämuodostuneet selkänivelet rintarangan kohdalla.

Tulokset löydät myös Tinjan (Cardoroth's Adolfiina Ehrnrooth) ja Titon (Cardoroth's Wolf Halsti) KoiraNet -jalostustietojärjestelmästä, linkit oikeassa laidassa.

Tinjalle on suunnitelmissa pennut ja astutus ensi keväänä. Uros vain on vielä hieman hakusalla...