Tapani mukaan blogipäivityksiä on taas jäänyt tekemättä monen olennaisenkin asian jälkeen. Korjataampa siis hieman tilannetta.

Meille tulee pentu! Tai no ei suoranaisesti meille... Jos ensimmäisen kasvattamasi pentueen todella lupaavannäköinen urospentu, joka aloittaa näyttelyuransa hakemalla tittelin JunioriVoittaja 2010, joka kuvataan päästä varpaisiin ja todetaan terveeksi ja lonkiltaankin C/B:ksi, astuu (PUNAISEN) englannintuontinartun joka on nätti, luonteeltaan mitä hurmaavin ja on lonkiltaan A/A, ja ne kaksi yhdessä tekevät 9 kaunista pentua, jättäisitkö itse ottamatta siitä itsellesi pentua, kun sitä vielä hieman tarjotaankin? Niimpä, sitähän minäkin. Hieman tilattu ja nyt satavarmasti varattu narttupentu tuhisee tällä hetkellä vajaa 3 viikkoisena Jokirannan pentulaatikossa ja matkaa sieltä luovutusiän ylittämisen jälkeen siskolleni ja hänen avopuolisolleen Ouluun mummonsa Toscan sekä setänsä Titon leikkikaveriksi. Siskoni Heidi jaksaa ihailtavan kiitettävästi ajella Oulu-Raahe -väliä, joten tulen onneksi pientä Thelmaksi ristittävää tyttöstä näkemään usein, siis t-o-d-e-l-l-a usein. Ei parempaa sijoituskotia voisi enää kuvitellakaan! Ihanaa! Topin ja Piikan pennut: www.jofli.net/bigwoods/pennut.html

Jos joku nyt ihmettelee miksi emme ottaneet pentua tänne itsellemme, niin vastataan nyt sitten siihenkin näillä samoilla tulilla. Haemme kyllä pentua, mutta "vääränrotuista". Jälleen yksi hyvä esimerkki siitä että Älä koskaan sano Ei koskaan. "Tähän taloon ei koskaan tule mitään terrieriä, ei varsinkaan mitään jackrusselia!" on allekirjoittanut hokenut niin kauan kuin on koiria omistanut, kauemminkin. No tuollainen russelin ärrieri olisi nyt sitten haussa, ja tällä erää koiran hankintapäätös tehtiin 94,5% järkiperäisistä syistä. Hyi ja yök, mutta karu tosiasia on se, että meillä on navetassa rottia, ja  ne ovat taistelussa niin sanotusti niskanpäällä meitä vastaan. Rotanmyrkyn käyttö taajama-alueella on vähintäänkin arveluttavaa ellei jopa suoranaisesti vaarallista omien eläinten lisäksi myös naapureiden kissoille jotka pihapiirissämme käyvät jahdissa. Rotanmyrkky on myös todella epäeettinen rottienhävitystapa, ja aika tehotonkin. Olemme kerran myrkyttäneet, ja tuloksena 3 kuollutta rottaa kesän aikana. Pete on päivystänyt pitkiä aikoja rehuhuoneessa ilmakiväärin kanssa ja saanut saaliiksi yhteensä kolme rottaa. Jackrusseli kävi riehumassa 2 tuntia navetassamme meidän kaksijalkaisten kahvitellessa sisällä, tuloksena 6 kuollutta rottaa. Lopullinen päätös tuli sitten siinä. Haussa on Teppo Tappokone, tai Raid -Tappaa Talossa ja Puutarhassa. Toivotaan että löydämme sellaisen meille sopivan!

Tinja korkkasi geeleilypellei...öh, siis näyttelyharrastuksenkin. ;) Olemme käyneet kahdessa näyttelyssä, joista tuloksena JUN ERI SA PN4 (tuomari Marja Talvitie) ja JUN ERI SA PN3 varasert (tuomari Leila Kärkäs). Tisha on samalla korkannut veteraanikehät. Tisha se vain on kumma otus. Se loistaa nuorena, ja se loistaa vanhana; Tisha ROP-VET ja PN2 (Marja Talvitie) ja ROP ja ROP-VET (Leila Kärkäs). Eikä siinä vielä kaikki: Tisha on puhjennut taas kukkaan! Se juoksee, riehuu, juttelee, leikkii, ja on aivan väsymätön ulkoilija. Ja kaikki tämä vain siksi, että se pääsi näyttelykehään. Että jos joku kehtaa joskus minulle tulla väittämään että yksikään koira ei missään nimessä voi nauttia näyttelytilanteesta, raahaan vaikka pakkopaidassa paikalle katsomaan Tishan käytöstä ennen ja jälkeen näyttelyn, sekä sen loistavia silmiä itse näyttelypaikalla! :)

Onnistuin jo hukkaamaan Tinjan toisen arvostelun (Leila Kärkäs) jonnekin, mutta tässä Marja Talvitien mielipide Tinjasta: "Hieman takaa ahtaasti liikkuva, kaunispäinen, erittäin hyväntyyppinen tyttö. Ikäisekseen hyvä eturinta. Hyvä kaula ja ylälinja. Riittävät kulmaukset. Hieman lyhyt lantio. Hyvä karva. Liikkuu hyvin sivulta katsoen, hieman ahtaasti takaa."

Tishasta Marja Talvitie sanoi seuraavaa: "Vahva, erittäin hyväntyyppinen narttu. Hieman lyhyt kaula, hyvä ylälinja ja takaosa. Hyvät, riittävän suorat eturaajat. Hyvä ilme. Oikea karvanlaatu mutta ei täydessä turkissa. Liikkuu reippaasti."

Leila Kärkäs taas oli Tishasta seuraavanlaista mieltä: " Vankkarunkoinen narttu, jolla hieman kapea pää. Hyvät korvat. Hyvä ylälinja. Hieman alas kiinnittynyt häntä. Hyvät eturaajat ja eturinta. Tasapainoiset, sopivat kulmaukset. Liikkuu melko hyvällä askelpituudella. Hyvä karva. Miellyttävä käytös."

Tässä vielä aivan alkukeväällä siskoni Heidi Äijälän ottamia kuvia koiristamme, jotka hitauteni vuoksi vasta nyt sain blogiin asti...

Tisha (Big-Wood's Fool For You) 8 vuotta

Tinja (Cardoroth's Adolfiina Ehrnrooth) 1 vuotta

...ja Tinja...

Tara (Namahu's Balva Tejakes) 1 vuotta.

Toscasta (Shiwacca Adlam Adlais, om. Heidi Äijälä) on tullut pentujen jälkeen todella kaunis. <3