Welsh Corgi Cardigan - nartut

FI MVA N MVA BIG-WOOD'S FOOL FOR YOU

"Tisha"

Steriloitu narttu. Kaikessa lyhykäisyydessään elämäni koirarakkaus. Minulla oli pitkä lista toiveita millaisen koiran halusin, ymmärtäen kuitenkin että harvoin jos koskaan eläinten kohdalla saa juuri sitä mitä tilaa. No, minä sain ja pikkuisen vielä enemmänkin. Tisha on omaan silmääni ulkoisesti hyvin kaunis josin nartuksi hieman suurehko, se on juuri sopivasti itsepäinen ja ilkikurinen, mutta silti hyvin ystävällinen, helppo, rauhallinen ja kaikkea ja kaikkia rakastava koira johon voi luottaa kuin kallioon. Tishan lonkkakuvaustulos paljasti E/E lonkat, joten omia pentuja ei Tisha ikävä kyllä saanut. Onnekseen Tisha on kuitenkin meillä kodissa, jossa monenlaisia eläinlapsia syntyy vähän väliä, ja tämä kaikki eläinlapset siipiensä suojaan ottava narttu pääsee näin toteuttamaan itseään ja eläinlapsirakkauttaan. Tishan pääasiallinen tehtävä meillä lieneekin olla eläinlapsien itseoikeutettu kakkosäiti ja varamummo. :) Tishan sukutaulun, terveys- ja näyttelytulokset ym. löydät KoiraNet -jalostustietojärjestelmästä, linkki sivun oikeassa laidassa.

Tisha ja Usva-kissa

Pappakoira Tristan ja Tisha

 

CARDOROTH'S ADOLFIINA EHRNROOTH

"Tinja"

"Majuri ei kuole, koska majurilla on niin kirkkaat silmät" totesi Adolf Ehrnrooth Mannerheimista, ja Pete Tinjasta, kun Johanna Flinck (kennel Big-Wood's) uurasti yömyöhään takkahuoneessamme pentulaatikon äärellä Toscan vaikean synnytyksen kanssa ja veti pentua jaloista ulos todeten että pentu on todennäköisesti kuollut, tai ainakin tulee olla valmis lopettamaan se, sillä jalat ovat suurella todennäköisyydellä vioittuneet. Mutta kun pieni punainen pötkylä saatiin pulpahtamaan ulos, oli ensimmäinen reatio närkästynyt rääkäisy että mitä hänestä kuolleena puhutaan, kun kovasti henki pihisee ja jalatkin toimii! Näin sai alkunsa meidän Tinja. Oikea sissi ja yhdenlainen ihme, suuret kiitoset Johannalle rakkaan Tinjamme olemassaolosta!. Jälleen kerran minulla oli toive jo urosta Toscalle valitessani; syntyisipä pentu, joka olisi minulle Tisha junior. Ja sehän tuli. Tinja on tätä kirjoittaessani viikkoa vaille vuoden ikäinen, ja se on jo monessa asiassa aivan kuin Tisha. Erojakin on, mutta vain positiivisia. Minulla ei ole puolikastakaan pahaa sanottavaa Tinjan luonteesta. Se ei ole toisten koirien komentelusta moksiskaan, se ei rähise eikä rähjää ja se saa jokaisen leikkimään. Jopa perheemme kaikkia koiria ällöävä rottweiler on sulaa vahaa Tinjan seurassa. Tinjalla on upea "höveli" luonne joka tekee siitä hirmuisen helpon koiran. Lisäksi Tinja on osoittanut jo taipumuksia paimennukseen, tuhoeläinjahtiin (siitä huolimatta oman perheen kanit, marsut, kanat jne. saavat olla täysin rauhassa, kanatkin pihalla vapaasti ilman että niitä tarvitsee jahdata tai muuten härnätä) ja se vartioikin tehokkaasti, eli monipuolinen cardigan parhaimmillaan. En toivoisi Tinjaan yhtään enempää, enkä mitään ottaisi pois. Upea typykkä. Mikäli terveystarkastuksetkin näyttävät vihreää valoa jalostuskäytölle, on Tinjalle suunnitteilla pennut 2012-2013 tienoille. Tinjasta lisää KoiraNet -jalostustietojärjestelmästä, linkki sivun oikeassa laidassa.

Tinja pikkupentuna

Lihaksia löytyy ;) Kuvattu Match Showssa 2.1.2011, kuva Heidi Äijälä

 

BIG-WOOD'S GRIANACH GRANIA

"Thelma"

Ihana pieni tytöntyllerö joka saa aikaan tahatonta puuromaista lässyttämistä josta kukaan ei saa mitään selvää. Reipas, fiksun ja oma-aloitteisen kuvan itsestään jo nyt antanut neiti. Muuta hänestä ei vielä oikein osaakaan kertoa, lisää myöhemmin. :) Thelma on sijoituksessa Heidi Äijälällä Oulussa mummonsa Toscan ja setänsä Titon laumassa.

Omistajat Heidi Äijälä, Henna Äijälä

http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI38901%2F11&R=38

 

Welsh Corgi Cardigan - urokset

MACKINLAY'S TRYSTAN

"Tristan"

Kastroitu uros. Vanha vaari, tätä kirjoittaessani kuukautta vaille 14 vuotias, porskuttaa edelleen hyvissä sielun ja ruumiin voimissa, mitä nyt näkö ja kuulo ovat hieman heikonlaiset jo. Tristan, myös Pappana tunnettu, tuli minulle 8-vuotiaana tuolloin jo 6 kotia kiertäneenä ongelmakoirana joka odotti viimeistä piikkiä. Tristania oli hakattu, potittu, pidetty kylpyhuoneessa, vaatehuoneessa, ja minä noudin sen autotallista. Aiemmin Tristan oli toiminut kahdessa perheessä autististen lasten terapiakoirana, joten tällainen oli ollut kiitos koiralle sen arvokkaasta työstä. Luonnollisesti Tristan ei luottanut ihmisiin vähääkään, ja pelkkä ruokakupin laitto eteen sai sen hyökkäämään. Koska uskon eläinten hyvyyteen ja ihmisten pahuuteen, halusin antaa koiralle vielä viimeisen mahdollisuuden ja hyvät eläkepäivät, päättäen että joko saan siitä hyvän ja kivan koiran tai se lähtee meiltä viimeiselle piikille kaikkeni yrittäneenä. Jokatapauksessa lupasin pitää tassusta kiinni viimeiseen asti. Kaikkinensa operaatio vei puolisentoista vuotta, ja pikkuhiljaa luottamusta rakentamalla ja koiraa laumassa alimmaiseksi palauttamalla, kovan ulkokuoren alta paljastui hellä, herkkä ja uskollinen koira, joka tänä päivänä on täysin solmuun väännettävissä. Me Pappakoiran kanssa luotamme toisiimme sataprosenttisesti, ja uskon että Tristan on saanut ne ansaitsemansa mukavat eläkepäivät meillä. :) Tristanilta leikattiin hyvälaatuinen kiveskasvain, mutta muutoin vanhus on pysynyt täysin terveenä. Myös Tristanin sukupuun ja muut tiedot löydät oikealta puolelta linkkinä KoiraNet -jalostustietojärjestelmästä.

Tristan kuvassa 11 vuotiaana

Tiibetinmastiffit - nartut

NAMAHU'S BALVA TEJAKES

"Tara"

Sijoituksessa meillä Kennel Tejakes/Teija Haaga

Upea narttu, käsittämätön viilipytty tilanteessa kuin tilanteessa, rakastaa lampaita ja kaikkia ihmisiä tasapuolisesti ja avoimesti. Helppo koira kuljettaa missä vain ja minne vain, ei välitä rähinöistä vaan haastaa vain leikkiä. Match Shown tuomarin kommentti "erinomainen käsiteltävyys ja luoksepäästävyys" kertoo paljon, silti kotona osaa vahtia eläimiä hienosti, nukkuukin lampaiden kyljessä kiinni. Olemme tästä koirasta todella iloisia, onnellisia ja ylpeitä! Tarkemmat tiedot Taran sukutaulusta ja tiedoista oikealla olevasta KoiraNet -jalostustietojärjestelmän linkistä.

Tara 8 viikkoa

Tara 11 kk, kuva Heidi Äijälä

Taran ja Sulon hellä hetki

Tiibetinmastiffit - urokset

TEJAKES ARAGORN

"Tora"

Koira, jonka kanssa teimme eläimiin sosiaalistamisessa varmaan kaikki mahdolliset virheet, mutta joka antoi kaiken anteeksi toimimalla silti niin että muutamat onnenkyyneleet on vieräyteltu Toran toimintaa seuratessa. Jo puolivuotiaana se öisin kiersi laidunta haukkuen ja mahdollisia uhkia varoittaen että hän on täällä. Lampaat oppivat mahdollisen vaaran uhatessa ryhmittäytymään koiran selän taakse. Jokaisen vastasyntyneen karitsankin Tora tunnistaa jo äänestä ja juoksee heti oikean karitsointikarsinan luo toivottamaan uuden laumanjäsenen tervetulleeksi. Upeaa toimintaa! Tora on meille omille ihmisilleen oikea nallukka, ja koira, jonka olemassaolo tuo turvaa niin että mekin voimme nukkua yömme rauhassa tietäen että eläimemme ovat Toran hyvässä suojeluksessa. Toran elämän alku ei ole ollut helpoimmasta päästä; se syntyi pentueensa rääpäleenä, ja oli luovutusikäisenäkin vain kolmasosan sisarustensa koosta. Tora kuitenin kasvoi pentueen suurimmaksi... Kesät ovat pahoja, sillä Tora reagoi ötököihin voimakkaasti ja raapii itsensä verille erityisesti kuonon päältä, näyttelyihin ei siis paljon ole ollut asiaa muuten komean koiran kanssa. Lisäksi Toralla todettiin entropia joka leikattiin loppuvuodesta 2010. Edellä mainituista syistä emme anna Toraa jalostuskäyttöön, vaikka se onkin sukukalleutensa saanut vielä säilyttää. Toran tiedot ja sukutaulu oikealla olevasta KoiraNet -jalostustietojärjestelmän linkistä.

 

Tora nuorena jätkänä, kuva Johanna Alasuutari

Tora alkutalvella 2010

 Rottweiler - narttu

TAPPI

Syntynyt 6.11.2004

Steriloitu narttu. Tappi päätyi meille puolivahingossa tutuiltamme. Tappi oli terveydellisten vaivojensa vuoksi kuolemantuomion alle puolivuotiaana saanut koira, jonka vaivoihin halusin eläinlääkärin diagnoosin koiran nuoren iän vuoksi, ja lupasin sen tutkituttaa ja hoitaa. Tappi koki meillä pian "ihmeparantumisen" eikä eläinlääkäriä tarvittukaan, ja tänne meillehän se neiti jäi. Tappi on aina iloinen ja vilkas touhottaja, luonteeltaan hyvin pehmeä rottweiler. Luulee olevansa pieni sylikoira. Lempiharrastuksia vesileikkien jälkeen lampaiden pussailu; tämä koira ei kuulu siihen kategoriaan joka tappaa kaiken talossa ja puutarhassa. Koska Tappia ei ole rekisteröity, sillä ei ole omaa sivua KoiraNetissä. Koska kasvattaja on kadonnut kuin pieru saharaan, minulla ei ole tietoa Tapin vanhemmista. Tapin oikean syntymäpäivän sain tietää vasta muutama kuukausi sitten. Kolme Tapin sisarusta olen löytänyt, joista yksi on kuollut munuaisvaivoihin, toinen lopetettu ongelmakoirana voimakkaiden käytöshäiriöiden vuoksi ja kolmannella on leikattu aivokasvain, joka on uusinut, ja nyt vain odotetaan milloin on aika armahtaa. Loistava esimerkki siitä, kuinka kannattaa säästää muutama satanen ja hankkia paperiton koira. Tätä rakkaan Tappi -koiramme esittelyä saa vapasti lainata ja näyttää niille ihmisille, jotka piheinä haluavat säästää muutaman satasen ja hankkia paperittoman koiran kun "ei me kuitenkaan käydä näyttelyissä". Mutta uskokaa pois; ne rekisteripaperit ovat tae paljon muustakin kuin vain siitä, että koiralla on osallistumisoikeus kennelliiton näyttelyihin.

Tappi juuri uimasilta tulleena kesällä 2010. Kuva Heidi Äijälä

 Bordercollie - narttu

EYSEPY LEMON

"Tiitu"

Työlinjainen bordercollie. Lisätietoja myöhemmin pennun kasvettua hieman :) Suku- ym. tietoja löytyy KoiraNet -jalostustietojärjestelmän linkistä oikealta.

Tiitu 8 vkoa