Hieman taas myöhässä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan..?

Kesän ehdottomat kohokohdat koiraharrastusrintamalla ovat olleet Kuttukuun Paimennusleiri, sekä SWCS ry:n sekä Länsigöötanmaanpystykorvien järjestämä Paimennustaipumuskoe Kankaanpäässä. Tämä oli ensimmäinen kerta kun myös corgit saivat osallistua, suurkiitos siitä, sekä kaikinpuolin hienosta tapahtumasta järjestäjille!!

Koirat arvioitiin kirjallisesti, ja annettiin "arvosana"; osoittaa erinomaista paimennustaipumusta, erittäin hyvää, hyvää, välttävää tai ei osoita lainkaan paimennustaipumusta. Kaksipäiväisessä tapahtumassa oli yli 70 koiraa, joista erinomaiseen ylsi vain kaksi koiraa, molemmat olivat cardiganeja, ja voinen ylpeänä hieman rintaa röyhistellen kehaista toisen olevan kasvattimme Topi (Ruben Lagus). Omistajansa Ullan kanssa reissussa käytiin, ja oli jo pelkästään matkana mahtava, kiitos seurasta Ulla! Itseltäni piti olla mukana Tinja, mutta Tinja mursi kaksi varvastaan juuri tapahtuman alla, niimpä matkaan lähti varakoirana Tisha 8 vee, ja oli koko porukan vanhin!

Sydäntäni lämmitti, kun ennen Tishan koetta tuomari kertoi että yleensä yli 6 vuotiaat koirat eivät enää osoita taipumuksia elleivät toimi paimenkoirina. Mutta että mikäli mitään merkkiä näkyisi, olisi koira todennäköisesti nuorempana ollut erittäin pätevä paimen, ja että tuomari ottaisi asian erittäin positiivisesti. Noh, tässä kuvia jotka kertovat löytyikö niitä taipumuksia vai ei.. Katsokaa koiran onnellista hymyä! :) Tisha sai arvosanaksi osoittaa erittäin hyvää paimennustaipumusta; tulos olisi ollut ERI jos Tisha olisi hakenut kaksi laumasta irronnutta nautaa takaisin.

Mutta nyt kuviin, ensin Tisha, alempana Topi:

Ensin katsottiin hihnassa kuinka koira reagoi eläimiin.

 

Tässä tuli Tishalle tinkapaikka; mitä nyt, minne sitten..? Koiraa ei kuitenkaan saanut auttaa ja neuvoa kokeen aikana,

Ja Topiiiiii!!

Ja näin hienosti liikkuu ja liikuttaa Oikea Paimenkoira! :)

 

Ja tästäpä tuli sitten terveysasiat mieleeni.. Tinja ja Tito (Wolf Halsti) kävivät terveystarkastuksissa. Heidille suurkiitos että raaski kaivaa kuvettaan ja nähdä vaivaa kuvauttaa koira jolla ei ole edes kiveksiä tallessa jalostuskäyttöä varten, hienoa, olet esimerkkinä muillekin! Ja arvokasta tietoahan sieltä tulikin. Titon selässä on yhteenkasvaneita nikamia rintarangan kohdalla. Lonkat arviolta D (SKL:n lonkkalausnto saapuu myöhemmin, huikkailen sitten tuloksia tänne, mutta ne näkyvät tultuaan myös KoiraNetissä, linkit sivun oikeassa laidassa). Silmät, polvet, kyynärät terveet.

Tinjalla silmät, polvet, kyynärnivelet, selkä terveet ja puhtaat, lonkat arviolta C tai D. Katsotaan minä ne kennelliitosta tukevat takaisin.Naimalupa siis lienee tältäosin saatu. :) Jos niitä pentuja sitten keväälle suunnittelisi..?